18 Şubat 2018 Pazar

KARADUTLU PARFE


Harika bir parfe tarifi ...muhakkak denemelisiniz.Kolay gelsin...





Malzemeler:

Arası için:

1 paket burçak bisküvi
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
1 kahve fincanı toz şeker

Muhallebisi için:

125 gram tereyağı
1 su bardağı un
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 poşet krem şanti
1 su bardağı hindistan cevizi
1 paket vanilya

Karadutlu sos:

1 kase karadut
1 çay bardağı toz şeker
yarım fincan su
yarım yemek kaşığı nişasta


Yapılışı:

Öncelikle, burçak bisküvileri robottan geçirip,1 çorba kaşığı tereyağını iyice yoğurun.

İçine cevizleri ve toz şekeri ilave edip karıştırın.

Bir kenarda bekletin.

Karadutlu sos için:

Küçük tencereye karadutu,şekeri,suyu ve yarım yemek kaşığı nişastayı koyup iyice karıştırın,koyulaşsın.

Pişen sosu ılıtıp,kaşıkla ezerek püre haline getirin.

Muhallebisi için;

Tencerede tereyağını eritin.

Unu,nişastayı ekleyerek 3-5 dakika karıştırın.

Sütü ve toz şekeri ekleyip muhallebi kıvamına gelene dek pişirin.

Piştikten sonra mikser yardımıyla 5 dakika çırpın.

Krem şanti'yi ve hindistan cevizini koyup iyice karıştırın.

Parfe'yi koyacağınız servis tabağına kelepçeli kalıp ı koyun.

 Tabağa muhallebinin yarısını boşaltın.

Bisküvili karışımı her tarafına yayın.

Tekrar kalan muhallebiyi boşaltın.

Muhallebi soğuduktan sonra soğuk karadut sosunu üzerine döküp bir gece bekletin.

Afiyet olsun.

                            
















Hiç yorum yok: