Harika bir parfe tarifi ...muhakkak denemelisiniz.Kolay gelsin...
Malzemeler:
Arası için:
1 paket burçak bisküvi
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
1 kahve fincanı toz şeker
Muhallebisi için:
125 gram tereyağı
1 su bardağı un
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 poşet krem şanti
1 su bardağı hindistan cevizi
1 paket vanilya
Karadutlu sos:
1 kase karadut
1 çay bardağı toz şeker
yarım fincan su
yarım yemek kaşığı nişasta
Yapılışı:
Öncelikle, burçak bisküvileri robottan geçirip,1 çorba kaşığı tereyağını iyice yoğurun.
İçine cevizleri ve toz şekeri ilave edip karıştırın.
Bir kenarda bekletin.
Karadutlu sos için:
Küçük tencereye karadutu,şekeri,suyu ve yarım yemek kaşığı nişastayı koyup iyice karıştırın,koyulaşsın.
Pişen sosu ılıtıp,kaşıkla ezerek püre haline getirin.
Muhallebisi için;
Tencerede tereyağını eritin.
Unu,nişastayı ekleyerek 3-5 dakika karıştırın.
Sütü ve toz şekeri ekleyip muhallebi kıvamına gelene dek pişirin.
Piştikten sonra mikser yardımıyla 5 dakika çırpın.
Krem şanti'yi ve hindistan cevizini koyup iyice karıştırın.
Parfe'yi koyacağınız servis tabağına kelepçeli kalıp ı koyun.
Tabağa muhallebinin yarısını boşaltın.
Bisküvili karışımı her tarafına yayın.
Tekrar kalan muhallebiyi boşaltın.
Muhallebi soğuduktan sonra soğuk karadut sosunu üzerine döküp bir gece bekletin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder