15 Mart 2018 Perşembe

COCOSTAR PASTA





Malzemeler:

2 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için 1 su bardağı soğuk  süt

Üzeri için:

1 paket krem şanti
1,5 çay bardağı süt
200 gram  hindistan cevizi
1 yemek kaşığı pudra şekeri

Çikolatalı ganaj için:

200 ml sıvı krema
160 gr çikolata (sütlü -bitter )

Yapılışı:

28 cm çapındaki kelepçeli kalıbı yağlı kağıtla kaplayın.

Büyük bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri iyice çırpın.

Süt,un,kakao,vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek çırpın.

Kek hamurunu kelepçeli kalıba boşaltın.

170 derece fırında 20-25 dakika pişirin.(Kekin pişip pişmediğini  kürdanla kontrol edebilirsiniz.)

Piştikten sonra bir kenarda soğumaya bırakın.

Soğuduktan sonra soğuk sütü kekin her tarafına dökün.

Üzeri için krem şantiyi süt ile çırpın.

Hindistan cevizini ve pudra şekerini ekleyerek iyice karıştırın.

Hindistan cevizli karışımı kekin üzerine boşaltın,

Tamamen düz olacak şekilde yayın.

Çikolatalı ganaj yapımı için,

Sıvı kremayı sos tenceresine koyun ısınsın.

Çikolataları kırarak ilave edin.

Çikolatalar  eriyinceye kadar iyice  karıştırın.

Tencerenin altını kapatın.

Soğumuş olan çikolata sosunu pastanın üzerine dökün ve 2-3  saat buzdolabında dinlendirin.

Daha sonra istediğiniz şekilde süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.






















Hiç yorum yok: