19 Mart 2018 Pazartesi

MANTI

Bu sefer çocukların isteğiyle imece usulü mantı yaptık.Mantı yapmaktan kaçmaya çalıştım ama çocuklar biz de yardım ederiz deyince kendimizi mantı yapmakta bulduk.



Malzemeler:

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı su
  • 3 su bardağı un
  • tuz


içi için:

  • 300-350 gram kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • pulbiber
  • karabiber
  • tuz


Üzeri için:

  • sarmısaklı yoğurt
  • tereyağı-pulbiber


Yapılışı:

Bir kaba yumurtayı kırın. Bir bardak suyu ilave edin.Elenmiş unu ve tuzu ekleyerek hamuru yoğurun.

Hamur sert veya yumuşak olmasın.

Hamuru iki bezeye ayırın.15-20 dakika dinlendirin.

Bu arada kıymalı harcı hazırlayın.

Kıymanın içine pulbiber,karabiber ve tuzu ekleyin.

Kıymalı harcı iyice karıştırın.Bir kenarda bekletin.

Hamurları oklavayla ince  açın.

Hamurları kare parçalara kesin.

Hamurların dört köşesini bir araya getirip şekillendirin.

Mantılar hazır olunca kaynayan suya atarak 15-20 dakika kadar pişirin.

Mantıları süzerek tabağa alın.

Sarmısaklı yoğurdunu ilave edip karıştırın.

Tereyağında pulbiberi pişirin.

Mantıların üzerine gezdirin.

Afiyet olsun.














 



Sarı fırtınam iş başında...




Hiç yorum yok: