7 Nisan 2018 Cumartesi

SİVAS USULÜ İÇLİ KÖFTE





Malzemeler:
(22 adet)
  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 2,5 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tuz
İç harcı için:

  • 5 adet patates
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • tuz,kimyon,pulbiber,karabiber
Üst sosu için:

  • tereyağı
  • pulbiber
Yapılışı:

Tencereye patatesleri küp doğrayın ve üzerini geçecek miktarda su koyup haşlayın.

Ayrı bir yerde bulguru büyükçe bir kase içinde sıcak suyla ıslatın.Üzerini streçle sarıp bir kenarda bekletin.

İç harç için,tencereye sıvıyağı koyun ve ince doğranmış soğanları ilave edip pişirin.

Domates ve biber salçalarını katıp,hepsini karıştırın.

Ezilmiş patatesleri katın.Baharatlarını ilave edin ve karıştırın.

Altını kapatın.Bir kenarda soğusun.


Diğer tarafta bekleyen bulgurun ağzını açıp bir kaşık yardımıyla karıştırın.

İçine yumurta,un ve tuzu ilave edin.

Bulgurlu harcı ara sıra elinizle su serpiştirerek 15-20 dakika elinizle yoğurun.(katı olmasın,şekil veremezsiniz.)

Harçtan mandalina büyüklüğünde bezeler alarak içerisini açalım.

Olabildiğince ince yapmaya çalışın.

İçine patatesli harçtan koyun ve üzerini kapatın.

Kaynayan suda köfteleri 10-12 dakika haşlayın.

Köfteleri servis tabağına alın.

Tereyağı-pulbiberi pişirin ve köftelerin üzerine dökün.

Afiyet olsun.
























Hiç yorum yok: