20 Nisan 2018 Cuma

KIBRIS TATLISI

Kesinlikle denenmesi gereken tatlılardan biri bence...Tek kelimeyle ENFESSS...






Malzemeler:

Keki için:

3 adet yumurta
yarım su bardağı tozşeker
yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Şerbeti için:

2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya

Kreması için:

1 litre süt
1 su bardağı nişasta
yarım su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti

Yapılışı:

Öncelikle şerbeti yapın ,

Bir tencereye suyu ve şekeri koyun.Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 10-15 dakika daha kaynatın.

Şerbet hazır olunca altını kapatın ve vanilyayı ekleyin.Bir kenarda soğumaya bırakın.

Keki için;

Büyük bir kaseye yumurtaları kırın.Şekeri ilave edin ve iyice çırpın.

Ardından sıvıyağ,galeta unu,cevizi,hindistan cevizini ve kabartma tozunu koyun.karıştırın.

Yağlanmış kare borcama malzemeyi boşaltın.

160-170 derece fırında 30 dakika pişirin.

Fırından çıkan kekin üzerine şerbeti dökün.Soğumaya bırakın.

Kreması için:

Bir tencereye sütü boşaltın.Ardından nişasta,şeker ve vanilyayı koyun ve pişirin.

Krema piştikten sonra toz krem şantiyi ekleyin ve blendırla 3-5 dakika çırpın.

Soğumuş şerbetli kekin üzerine muhallebiyi boşaltın ve düzleyin.

Üzerine bolca hindistan cevizini boşaltın.

Kıbrıs tatlısını 3-4 saat bekletin.

İstediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.



























Hiç yorum yok: