Kesinlikle denenmesi gereken tatlılardan biri bence...Tek kelimeyle ENFESSS...
Malzemeler:
Keki için:
3 adet yumurta
yarım su bardağı tozşeker
yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için:
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Kreması için:
1 litre süt
1 su bardağı nişasta
yarım su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
Yapılışı:
Öncelikle şerbeti yapın ,
Bir tencereye suyu ve şekeri koyun.Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 10-15 dakika daha kaynatın.
Şerbet hazır olunca altını kapatın ve vanilyayı ekleyin.Bir kenarda soğumaya bırakın.
Keki için;
Büyük bir kaseye yumurtaları kırın.Şekeri ilave edin ve iyice çırpın.
Ardından sıvıyağ,galeta unu,cevizi,hindistan cevizini ve kabartma tozunu koyun.karıştırın.
Yağlanmış kare borcama malzemeyi boşaltın.
160-170 derece fırında 30 dakika pişirin.
Fırından çıkan kekin üzerine şerbeti dökün.Soğumaya bırakın.
Kreması için:
Bir tencereye sütü boşaltın.Ardından nişasta,şeker ve vanilyayı koyun ve pişirin.
Krema piştikten sonra toz krem şantiyi ekleyin ve blendırla 3-5 dakika çırpın.
Soğumuş şerbetli kekin üzerine muhallebiyi boşaltın ve düzleyin.
Üzerine bolca hindistan cevizini boşaltın.
Kıbrıs tatlısını 3-4 saat bekletin.
İstediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder