7 Nisan 2018 Cumartesi

AVCI BÖREĞİ


Çok lezzetli ve kısa sürede hazırlanan bu böreği bugüne kadar denemediyseniz deneyin bence...



Malzemeler:
(12 adet)
  • 3 adet yufka
  • 1 adet kuru soğan
  • 200-250 gram kıyma
  • 1 çay bardağı ceviz
  • yarım çay bardağı ince bulgur
  • karabiber-tuz-kimyon
  • maydanoz


sos için:

  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • yarım su bardağından biraz fazla su


Yufkaları bulamak için:

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı galeta unu


Yapılışı:

Tencereye kıymayı koyun kavrulsun.Üzerine ince doğranmış soğanları ilave edip pişirin.

Bulgurun üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin ve streçle sarıp bir kenarda şişmesi için bekletin.(10-15 dakika)

Pişen kıymaya cevizi,bulguru ,karabiber,kimyon ve tuzu ekleyip karıştırın.

İnce doğranmış maydanozları ilave edip,hepsini karıştırın.

Sosu için, kasede sıvıyağ ve suyu karıştırın.

Yufkayı tezgaha serin.Yufkanın her tarafına sostan sürün ve  yufkayı üzerine kapatın.İki kat yufkadan oluşacak.

Yufkayı önce ikiye,sonra dörde kesin.

Yufkaların geniş kısmına iç harçtan koyun ve kenarlarını kapatarak sıkıca sarın.

Bütün yufkaları bu şekilde hazırlayın.

Yumurtaları çırpın.

Yufkaları önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayın.

Fırın tepsisine yerleştirin.

180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.

Afiyet olsun.





















Hiç yorum yok: