19 Mayıs 2019 Pazar

Buğday salatası



Malzemeler:

1,5 su bardağı haşlanmış buğday
4-5 dal yeşil soğan
yarım demet dereotu
yarım demet maydanoz
3 adet yeşil biber
4-5 adet közlenmiş kırmızı biber
250-300 gram kornişon turşu
yarım kutu mısır
ceviz

Sosu için:

1 çay bardağı narekşisi
yarım limon suyu
yarım çay bardağı zeytinyağı

Yapılışı:

Derin bir kaseye haşlanmış buğdayları koyun.

İnce doğranmış yeşil soğanı,dereotunu,maydanozu,yeşil biberi,kırmızı biberi ve kornişon turşuyu koyun.

Mısırı ve küçük doğranmış cevizleri ekleyin.

Sos için; bir kapta nar ekşisi,limon suyunu ve zeytinyağını karıştırıp salatanın üzerine dökün.

Servis yapacağınız kaba koyarak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.






















Hiç yorum yok: