Malzemeler:
1,5 su bardağı haşlanmış buğday
4-5 dal yeşil soğan
yarım demet dereotu
yarım demet maydanoz
3 adet yeşil biber
4-5 adet közlenmiş kırmızı biber
250-300 gram kornişon turşu
yarım kutu mısır
ceviz
Sosu için:
1 çay bardağı narekşisi
yarım limon suyu
yarım çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı:
Derin bir kaseye haşlanmış buğdayları koyun.
İnce doğranmış yeşil soğanı,dereotunu,maydanozu,yeşil biberi,kırmızı biberi ve kornişon turşuyu koyun.
Mısırı ve küçük doğranmış cevizleri ekleyin.
Sos için; bir kapta nar ekşisi,limon suyunu ve zeytinyağını karıştırıp salatanın üzerine dökün.
Servis yapacağınız kaba koyarak servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder