Malzemeler:
300-350 gram kavrulmuş hazır kuru kadayıf
1 su bardağı ceviz
1 çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı tereyağı
Muhallebisi için:
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı nişasta
1 çay bardağı un
1 kutu krema
1 paket vanilya
Yapılışı:
Geniş bir kapta tereyağını eritip şekeri ve kadayıfı ekleyerek 5-10 dakika kavurun.
Cevizi ilave edin.
Ocakta tencereye süt,un,mısır nişastası,toz şekeri ve yumurta sarısını çırpma teliyle karıştırarak pişirin.
Muhallebi koyulaşıncaya kadar karıştırın.
Kaynadıktan sonra vanilyayı ekleyin.
Muhallebi soğuduktan sonra krema koyup çırpın.
Kare borcamın içine önce kadayıfın yarısını koyup düzeltin.
Muhallebiyi dökün.
Buzdolabında 1 gece bekletin.
Kalan kadayıfların diğer yarısını dökün.(üst kadayıfı servis yapmadan önce koyarsanız yumuşama olmuyor.)
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder