31 Mart 2019 Pazar

Elmas kurabiye


Malzemeler:

250 gram oda ısısında yumuşamış  tereyağ veya margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2,5 yemek kaşığı kakao
3-3,5 su bardağı elenmiş un

Üzerini bulamak için:

tozşeker

Üzerini süslemek için:

çikolata sosu veya kahvaltılık çikolata

Yapılışı:

Büyük bir kasede tereyağı ve pudra şekerini krema haline getirin.

Yumurta ve kakaoyu ekleyin.

Elenmiş unu azar azar ekleyerek 

Vanilya ve kabartma tozunu koyup karıştırın.(kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.)

Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayıp toz şekere bulayıp hamurların ortasına çukur yapın.
(ben sarımsak döveceğinin tokmağıyla çukurluk yaptım.)

180 derece fırında 30-35 dakika pişiriyoruz.

Kurabiyeler soğuduktan sonra ortalarına çikolata sosu veya kahvaltılık çikolata ile doldurun.

Afiyet olsun.












Hiç yorum yok: