9 Mart 2019 Cumartesi

Portakallı Kedi Dili Pastası

Yapılışı çok kolay...Çok hafif ve lezzetli tatlıyı denemenizi tavsiye ederim.


Malzemeler:

Bisküviyi ıslatmak için:

14 adet kedi dili bisküvi
1 su bardağı portakal meyve suyu

Muhallebisi için:

1 litre süt
1 su bardağı un
1,5 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya

Portakal peltesi için:

2 su bardağı portakal suyu
2,5 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası
2 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı zerdeçal(renk vermesi için)

Yapılışı:

Öncelikle bisküvileri önlü-arkalı portakal suyuyla ıslatıp kare borcama dizin.

Ardından muhallebiyi hazırlayın.

Bir tencereye sütü,unu ve tozşekeri koyup karıştırın.

Sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.

Ocaktan alıp  tereyağını ve vanilyayı ekleyip karıştırın.

Biraz soğuduktan sonra

muhallebiyi kedi dili bisküvilerin üzerine boşaltıp düzleyin.

Portakal peltesi için:

Küçük bir tencereye portakal suyunu,mısır nişastasını ve toz şekeri koyun.

Sürekli karıştırarak pişirin.

Koyulaşmaya başlayınca zerdeçalı ekleyip karıştırın.

Portakal peltesi soğuduktan sonra soğuyan muhallebinin üzerine boşaltın.

İstediğiniz şekilde süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.













Hiç yorum yok: