9 Mart 2019 Cumartesi

Dereotlu Tuzlu Kek




Malzemeler:

3 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı un
1 su bardağı mısır unu
1 paket kabartma tozu
Yarım demet dereotu
250-300 gr beyaz peynir

Yapılışı:

Büyükçe bir kaseye yumurta,sıvıyağ , yoğurt ve tuzu koyup çırpın.

Ardından elenmiş unu,mısır ununu ve kabartma tozunu koyup çırpın.

Karışıma ince doğranmış dereotunu ve ufalanmış beyaz peyniri ekleyip karıştırın.

Yağlanmış dikdörtgen uzun kek kalıbına harcı boşaltın.

180 derece fırında 30-40 dakika pişirin.

Kek piştikten sonra kalıptan çıkarıp servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.











Hiç yorum yok: