Malzemeler:
5 adet girit kabağı
150 gram kıyma
1 adet soğan
1 çay bardağı pirinç
1 yemek kaşığı domates salçası
yarım yemek kaşığı biber salçası
maydanoz,dereotu
tuz,karabiber,kuru nane
Yapılışı:
Kabakların baş kısmını kesin ve içlerini oyun.
Ayrı bir kapta kıymayı,ince kıyılmış soğanı,pirinci,domates -biber salçası,ince kıyılmış maydanoz ve dereotunu,baharatları koyup karıştırın.
Kabakların içini çok az tuzla ovun.
Kabakların içini iç harçla üstten biraz boşluk kalacak şekilde doldurun.Kabakların kapaklarını kapatın.
Tencereye dizin.
Kabakların yarısına kadar kaynar su koyup önce yüksek ateşte 5-8 dakika sonra kısık ateşte 20 dakika pişirin.
(Kabaklar yumuşayıp pirinçler pişinceye kadar pişirin.)
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder