Malzemeler:
(24 dilim )
4 adet yufka
1 su bardağı erimiş tereyağı
1 su bardağı süt
İç harcı için:
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
2 adet sivribiber
1 adet kırmızıbiber
4 adet orta boy patlıcan
2 adet rendelenmiş domates
1 tatlı kaşığı tuz
karabiber-pulbiber-kimyon
1 yemek kaşığı domates
Yapılışı:
Öncelikle patlıcanları soyup küçük küp şeklinde doğrayıp tuzlu suda yarım saat bekletin.
Tencereye zeytinyağını,ince doğranmış soğanı,sivribiberi,kırmızıbiberi kavurun.
Salçayı ilave edin.
Tuzlu sudan çıkardığınız patlıcanları tencereye ilave edin.
Domatesleri ekleyin.Karıştırın.
15 dakika pişirin.Altını kapatın.
Tuzu,karabiberi,pulbiberi,kimyonu katın.
Bir kenarda soğumaya bırakın.15-20 dakika dinlendirin.
Bir kaseye sütü ve erimiş tereyağını karıştırın.
Birinci yufkayı tezgaha serin.Sütlü karışımdan her tarafına sürün.
İkinci yufkayı üzerine koyun.Sütlü karışımdan dökün.
Üçüncü ve dördüncü yufkayıda üst üste koyarak aralarına sütlü karışımdan sürün.
Yufkaların üzerine patlıcanlı harçtan her tarafına serpin.
Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürün.
Börekleri dilimleyerek 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder