8 Eylül 2019 Pazar

mürdüm erikli turta


Değişik ve lezzetli bir tart...Mürdüm eriği zamanı bitmeden bu tartı mutlaka deneyin...







Malzemeler:

İçharcı için:
350-400 gram mürdüm eriği
1 yemek kaşığı toz şeker

Hamuru için:
125 gram oda sıcaklığında tereyağ
1 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı toz şeker
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un

Kırıntı hamur için:

Hazırladığımız hamurdan bir avuç dolusu
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı un

Yapılışı:

Öncelikle erikleri dilimleyip üzerine toz şekeri serpip bir kenarda bekletin.

Hamuru için:

Büyükçe bir kaba oda sıcaklığındaki tereyağını,yumurtayı,yoğurdu,sıvıyağı ve toz şekeri koyup karıştırın.

Ardından vanilya, kabartma tozunu ve unu katın.

(Tarçını katmadan önce hamurdan bir avuç dolusu alıp ayrı bir yere koyun. Bu hamurla kırıntı hamur hazırlayacağız.)

Krıntı hamuru ayırdıktan sonra kalan hamura en son tarçını ilave edip hamuru yoğurun ve tereyağı sürülmüş 28 cm lik  kalıba hamuru koyup düzeltin.

Erik dilimlerini sırayla dizin.


Kırıntı hamurun yapılışı:

Bir parça ayırdığımız hamurun üzerine 2 yemek kaşığı toz şekeri ve unu ekleyip parmak uçlarınızla hamuru yoğurmadan parça parça kırıntı hamur elde  edin.

Kırıntı hamuru eriklerin üzerine her tarafını kaplayacak şekilde koyun.

180 derece fırında 35-40 dakika pişirin.

Afiyet olsun.









Kırıntı hamur hazırlanırken:







































Hiç yorum yok: