MALZEMELER:
- 1 Su bardağı Pirinç
- 1 Litre Su
- 1 Litre Süt
- 2,5 Su bardağı Toz Şeker
- 2 Çorba kaşığı Nişasta
- 1 Paket vanilya
YAPILIŞI:
Tencereye suyu koyun,pirinç pişsin.Pirinç iyice haşlanmış olsun.Sütden 1 Su bardağı kenara ayırın.Geri kalanın hepsini tencereye boşaltın.6-7 dakika kaynatın.Kenara ayırdığımız sütü bir kaseye koyup nişastayı ekleyip iyice karıştırın.Kaynamakta olan sütten 1-2 kepçe alıp ılınmasını sağlayın,tencereye karıştırarak ekleyin.(Topak topak olmasın diye yapıyoruz.) Ara sıra karıştırarak 10 dakika pişirin.Şekeri ve vanilyayı ekleyip 5 dakika kaynatın.Koyulaşma olunca ateşten alın.
Sütlacı kaselere paylaştırp ılık olmaya başlayınca buzdolabında soğutup tarçınla süsleyerek servis yapabilirsiniz.(Tarçını sıcakken koymayın.)
Yaklaşık bu ölçülerden 9 Kase çıkıyor.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder