21 Mayıs 2013 Salı

SÜTLAÇ

Sevdiğimiz tatlılardan olan Sütlaç'ın yeri bütün evlerde başkadır. Oğlumun ''Süplaç'' söyleyişiyle daha da bir anlam kazanan,severek yediğimiz tatlılardan biri olan 'SÜTLAÇ'ın tarifini yayınlıyorum.




MALZEMELER:

  • 1 Su bardağı Pirinç
  • 1 Litre Su
  • 1 Litre Süt
  • 2,5 Su bardağı Toz Şeker
  • 2 Çorba kaşığı Nişasta
  • 1 Paket vanilya

YAPILIŞI:

Tencereye suyu koyun,pirinç pişsin.Pirinç iyice haşlanmış olsun.Sütden 1 Su bardağı kenara ayırın.Geri kalanın hepsini tencereye boşaltın.6-7 dakika kaynatın.Kenara ayırdığımız sütü bir kaseye koyup nişastayı ekleyip iyice karıştırın.Kaynamakta olan sütten 1-2 kepçe alıp ılınmasını sağlayın,tencereye karıştırarak ekleyin.(Topak topak olmasın diye yapıyoruz.) Ara sıra karıştırarak 10 dakika pişirin.Şekeri ve vanilyayı ekleyip 5 dakika kaynatın.Koyulaşma olunca ateşten alın.

Sütlacı kaselere paylaştırp ılık olmaya başlayınca buzdolabında soğutup tarçınla süsleyerek servis yapabilirsiniz.(Tarçını sıcakken koymayın.)

Yaklaşık bu ölçülerden 9 Kase çıkıyor.

AFİYET OLSUN.








 








Hiç yorum yok: