MALZEMELER:
- 3 su bardağı süt
- 8 yemek kaşığı irmik
- 8 yemek kaşığı toz şeker
- 1 poşet krem şanti
- 50 Gr hindistan cevizi
- Ceviz
Hazırlanışı:
Tencereye sütü, irmiği ve toz şekeri alın. Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.Koyu kıvama gelince altını kapatın. Piştikten sonra ara sıra karıştırarak soğutun.
Soğuyunca bir poşet toz krem şantiyi kaşık ile karıştırarak muhallebiye yedirin. Yanınıza bir kase su alın.
Muhallebi karışımından elinizle toplar yaparak hindistan cevizine bulayın. (Elinizi arada su ile ıslatabilirsiniz.) Tabağa yerleştirin.Üzerlerine ceviz batırın.
(Yaklaşık 20 tane çıkıyor.)
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder