ETLİ BEZELYE YEMEĞİ
MALZEMELER:
- 350 gram kuşbaşı et
- 1 adet soğan
- 1'er kaşık domates salçası ve biber salçası
- 1 kilo bezelye
- 1 adet küp şeklinde doğranmış havuç
- 1 adet küp şeklinde doğranmış patates
Tencereye küp şeklinde doğranmış etleri koyup iyice kavurun.Etler piştikten sonra biraz sıvıyağ ilave edip ince kıyılmış soğanları koyup karıştırın.Salçaları ilave edip karıştırın.Bezelyeleri ve havuçları ilave edin.Bezelyelerin üzerini geçecek kadar su ilave edip tencerenin kapağını kapatın.pişsin.15-20 dakika piştikten sonra patatesleri ilave edin.10 -15 dakika kadar piştikten sonra altını kapatıp tuzunu atın.
(Pişme süreleri bezelye'nin cinsine göre değişebiliyor.)
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder