13 Haziran 2013 Perşembe

KARADUTLU MİNİ CHEESECAKE

Lezzet Dergisinden tarifini alarak yaptığım bu cheesecake'de çok güzel oldu.Karadut mevsimi çok kısa sürdüğü için bitmeden deneyin derim.Bugünlerde gerçekten cheesecake'li tarifler çok çekiyor.Tatları hafif olduğu için korkmadan deneyebilirsiniz.










MALZEMELER:

TABANI İÇİN:

  • 1 Paket Yulaflı bisküvi
  • 90 gr tereyağı

DOLGUSU İÇİN:

  • 200 gr labne peyniri
  • 100 gr krem peynir
  • 100 ml krema
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı karadut
  • 1 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 yemek kaşığı un

YAPILIŞI:

Karadut ile 1 yemek kaşığı toz şekeri sos tenceresine alıp orta ateşte tamamen yumuşayıncaya kadar pişirin.Püre haline getirip bir taşım kaynattıktan sonra soğumaya bırakın.

Bisküvileri mutfak robotunda çekerek un haline getirin.Eritilmiş tereyağını ekleyip iyice karıştırın.Karışımı muffin kaplarına paylaştırıp iyice bastırarak yayın.Buzdolabında soğumaya bırakın.

Labne peyniri,krem peynir,vanilya ve şekeri mikserle çırpın.Yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin.Karadut püresini ve unu ekleyip çatalla fazla çırpmadan karıştırın.Karışımı bisküvi tabanlarının üzerine paylaştırıp 180 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika pişirin.

Fırının kapağını açarak oda ısısına gelinceye kadar bekletin.Buzdolabına alarak 1 gece beklettikten sonra çırpılmış krema ve karadut ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.

(Yaklaşık 7 tane çıkıyor.)

AFİYET OLSUN.






















Hiç yorum yok: