10 Haziran 2013 Pazartesi

ÇİLEKLİ CHEESECAKE

Çilekler tezgahlardan kalkmadan bu cheesecake'yi yapmanızı öneririm.Tarifini ''SOFRA '' dergisinden  alarak biraz değiştirdim.







MALZEMELER:

Tabanı için:
  • 2 Paket Eti kakaolu bisküvi
  • 250 gram tereyağı
Peynirli dolgu için:

  • 3 su bardağı süt
  • 4 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 1 kutu labne peyniri (300 gram)

Çilekli sos için:
  • 500 gram çilek
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı su

YAPILIŞI:

Bisküviyi robottan geçirip toz haline getirin.yumuşamış tereyağını ekleyip iyice yoğurun.Tabağın altına yağlı kağıt serin ve kapanıp açılan kelepçeyi tabağın üzerine koyup kelepçeyi kapatın.Bisküvili karışımı kelepçenin içine bastırarak yayın.Buzdolabına yerleştirip,1 saat dinlendirin.

Ayrı bir yerde süt,un,toz şeker,1 çorba kaşığı tereyağını ve yumurta sarılarını ilave ederek sürekli karıştırarak pişirin.Ocaktan alıp,çırparak soğutun.Labne peynirini ekleyip çırpmaya devam edin.Sütlü karışımı buzdolabından aldığınız tabanın üzerine yayın.Tekrar buzdolabına yerleştirin.

Sos için çilekleri blendırdan geçirin.Nişasta,toz şeker ve su ekleyip kaynatın.Karışım yoğunlaştıktan sonra ocaktan alıp ılınmaya bırakın.Daha sonra yapmış oluğunuz peynirli dolgunun üzerine boşaltın.Biraz ılındıktan sonra tekrar buzdolabına koyun.Bir gece bekletin.



AFİYET OLSUN.



Hakanı bisküviden aşırırken yakaladım.






 








 
 

 





 












Hiç yorum yok: