MALZEMELER:
- 3 Adet Yufka
- 300 Gr. orta yağlı kıyma
- 1 soğan
- Tuz – Karabiber
üzeri için:
- 250-300 gram yoğurt
- Sarımsak
- Zeytinyağı-Pulbiber
Soğanı yemeklik doğrayın, orta ateşte kıyma ile birlikte pişene kadar kavurun. Kıymaya en son tuz ve karabiberi ekleyin . Altını kapatın. Soğumaya bırakın.
Bir kaseye su hazırlayın.
Bir yufkayı önce dörde sonra her parçayı üçe bölün. Elinizde Oniki parça yufka olsun. Yufkanın geniş tarafından başlayarak,içlerine kıymalı harcı koyarak sigara böreği sarar gibi sarın. İçe doğru rulo yaparak, gül şekli verin.yufkanın uçlarını kasedeki suya batırın ve elinizle bastırın.(açılmasın diye yapıyoruz.) Bol sıvıyağda kızartın.
Üzerine yoğurtlu sarımsak ve kırmızı biberli kızgın zeytinyağ gezdirin servis yapın.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder