MALZEMELER:
- 1 Kg Balkabağı
- 1 Su bardağı toz şeker
- 2 Su bardağı süt
- 2 Yemek kaşığı un
- 2 Yemek kaşığı nişasta
- 1 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 3 paket pötibör bisküvi
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
YAPILIŞI:
Dilimlenmiş balkabağına 1 su bardağı şekeri ve 1 çay bardağı suyu ekleyip kısık ateşte pişirin.Balkabakları iyice pişsin.
Balkabakları iyice piştikten sonra blendırdan geçirilerek püre haline getirin.
Muhallebi yapmak için;
Süt,un,nişasta,yumurta ve şekeri koyup karıştırarak pişirin.Koyulaşmaya başlayınca tereyağı ve vanilyayı koyup karıştırın.Krema göz göz olunca ocağın altını kapatın.Soğusun.
Muhallebi soğuduktan sonra soğuyan balkabağını da içine boşaltın.iyice karıştırın.
Krem şantiyi 1 su bardağı sütle karıştırarak hazırlayıp buzdolabına yerleştirin.Soğusun.
Borcamın en altına balkabaklı karışımdan sürün.Bisküvileri 4*3 şeklinde dizin.Bisküvilerin üzerine kaşıkla süt dökün.Bisküviler biraz ıslansın.
Bisküvilerin üzerine balkabağı karışımından koyup bu şekilde bisküviler 5 kat oluncaya kadar devam edin.
(Bir kat bisküvi-süt-Balkabağı muhallebisi) olacak şekilde dizme işlemine devam edin.
En üstünüde balkabağı muhallebisini bisküvilerin her tarafa yayın.Krem şantiyle pastanın üzeri kaplayarak buzdolabında soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra istediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder