19 Nisan 2013 Cuma

ŞEKER HAMURUNDAN KURABİYELER

Sevgili arkadaşım Kezbandan aldığım şeker hamuruyla yapılan kurabiyelerin tadına bayıldım.Bu kurabiyelerin yapılışının çok zor olduğunu düşünüyordum ama isteyen herkesin kolaylıkla yapacağına inanıyorum.Şimdiden kolay gelsin.


 

 
 
 MALZEMELER

  • 250 g tereyağı(Oda sıcaklığında)
  • 250 g pudra şekeri (1 Paket)
  • 2 adet yumurta ( oda sıcaklığında )
  • 350-400 g un
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı zencefil
  • istediğiniz renklerde şeker hamurları
  • Şeker hamurlarını açmak için nişasta
  • Şeker hamurlarını kurabiyelere yapıştırmak için bal
YAPILIŞI
 
Pudra şekeri ve oda sıcaklığındaki tereyağını mikserle iyice çırpın.Un elenerek ilave edin.Yumurtayı kırarak, tarçın ve zencefili ilave ederek yoğurun.  Hamur elimize yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun.2  parçaya ayırıp, buzdolabı poşetleri yada strec filme sararak buzdolabında otuz dakika bekletip, şekillendirmeye geçebilirsiniz.

Beklettiğimiz hamurların bir parçasını alarak, 3- 4 mm kalınlığında merdane ile açarak  dilediğiniz kalıplarla kesip, yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye aralıklarla dizilir.(Çok sıkıştırmayın.) 165 derecede ısıtılmış fırında 10- 15 dakika pişirip, hemen fırından çıkararak spatula yardımı ile çıplak fırın teli üzerine alarak soğumasını bekleyin. ( Fırından yeni çıkan kurabiyeler yumuşak olacağı için dikkatli bir şekilde tel üzerine yerleştirilmesi gerekir. )


Şeker hamuru ile kaplama;

Şeker hamurlarını nişasta serptiğimiz tezgahın üzerine alarak, merdane yardımıyla ince bir şekilde açın. Kalıp yardımı ile kesip kurabiyelere fırça yardımı ile bal sürerek üzerine şeker hamurlarınızı itinalı bir şekilde yerleştirerek yapıştırın.


Süsleme yaparken;
Hamuru hamura yapıştırmak için gerekirse  su kullanın. 

(Kurabiyelerin üzerine isim yazmak isterseniz pasta malzemeleri satan yerde kurabiye kaşesi satılıyor.Oradan temin edebilirsiniz.)
 
 































Hiç yorum yok: