12 Nisan 2013 Cuma

KADAYIFLI MUHALLEBİ

 
 
 
 
MALZEMELER:
 Kreması için:
  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 çorba kaşığı nişasta
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 paket Vanilya
  • 1 paket krem şanti


    Kadayıflı kat için:
    • 250 gram hazır Kadayıf (kızarmış)
    • 2 kaşık tereyağ
    • yarım su bardağı şeker
    • 1 su bardağı ceviz (iri çekilmiş olacak)

    YAPILIŞI:

    Krema için:

     Krem şanti hariç hepsini bir tencereye koyup muhallebi kıvamına gelene kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin. Piştikten sonra içine krem şantiyi döküp mikserle iyice çırpıp, soğumaya bir kenara bırakın.

    Sonra bir tavaya Cevizleri,Şekeri ve Tereyağını koyup iyice kavurun.

    Bir kabın içine kadayıfları elinizle iyice kırın ve küçük parçalar haline getirin.

    Kadayıfların içine ceviz karışımını ekleyip karıştırın.

    Sonra büyük dikdörtgen borcamı alıp altına kadayıflı karışımın yarısını dökün. Sonra muhallebinin tümünü güzelce yayın ve bunun üzerinede kadayıflı karışımın öbür yarısını yayın.

     Soğumaya buzdolabına saklayın .

    AFİYET OLSUN.

    (Ben bu sefer değişik sunum olmasını istediğim için kek  kalıplarında  hazırladım.)
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
    Borcam'da Yapılışı
     
     
     
     
    Kase'de Yapılışı
     
     
     
     
     
     
     
     

    Hiç yorum yok: