29 Nisan 2014 Salı

HAŞHAŞLI BURMA BÖREK

Muhakkak denenmesi gereken böreklerden birisi.Haşhaş seviyorsanız muhakkak deneyin...

 

MALZEMELER:

1 paket yaş maya (42 gr)
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
5-6 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için:

1,5 su bardağı dövülmüş haşhaş
yarım su bardağı sıvıyağ

YAPILIŞI:

Büyük bir kaseye yaş mayayı.şekeri ve ılık suyu koyup karıştırın.Sütü boşaltın.

Unu ve tuzu ekleyin.

İyice yoğurun.Yumuşak bir hamur olsun.

Hamuru mayalanması için üstünü  bezle örterek bir kenarda bekletin.

Mayalanan hamuru 6 eşit parçaya ayırın.

Bezeleri üçer üçer 2 gruba ayırın.

Bezeleri tatlı tabağından biraz büyük açın.Birinci bezenin üzerlerine 2 yemek kaşığı haşhaşlı karışımdan sürün.ikinci açılmış bezeyi koyun.Haşhaşı sürün.Üçüncü açılmış bezeyi koyun.Beze  3 kat olunca yavaşça oklavayla açılır.Yine haşhaşı sürün.

Açılan bezeleri ortadan bıçakla kesin.

Kesilen hamuru diğer yarısının üzerine yerleştirin.

3 parmak genişliğinde şeritler kesin.

Hamurun bir ucundan tutup bir elinizle sağa bir elinizle sola çevirerek hamur burularak uzatılır.

Şeritler bitene kadar aynı işlemleri tekrarlayın.

Daha sonra kalan üç bezede aralarına haşhaş sürerek diğer üç  bezedeki işlemleri tekrarlayın.

Hamurları yağlanmış tepsiye yanyana dizin.Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

AFİYET OLSUN.













Mutfaktaki yardımcım yine iş başında...











 
 

 

Hiç yorum yok: