26 Haziran 2016 Pazar

KARAMELLİ TRİLİÇE


 Ne zamandan beri Triliçe 'yi yapmak istemiştim ama bir türlü yapmamıştım.(tembellik herhalde).Alper Hakan'ımla birlikte kolları sıvayıp tatlımızı yapmaya başladık ve sonuçtan memnun kaldık.Sizin de denemenizi tavsiye ederiz.

Sadece Karamel sos istediğim gibi olmayınca hazır karamel sos kullandık.Bence hiç uğraşmaya gerek olmadığını düşünüyorum ve hazır karamel sosu kullanmanızı tavsiye ederim.

Yapılışı kolay bir tarif ...







Malzemeler:

4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Sosu için:

1 paket krema(200 ml)
4 su bardağı süt
4 yemek kaşığı şeker

Krem Şanti sosu için:

1 kutu krem şanti(2 paket )
1 su bardağı süt

Karamel için:

1 kutu Karamel sos(320 gr)

Yapılışı:

Öncelikle yumurtaların sarısı ve beyazını ayırın.

Yarım su bardağı şeker ile sarısı,yarım su bardağı şeker ile de beyazını çırpın.

Başka bir kaseye iki karışımı ekleyin.Süzgeç ile elenmiş un,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek karıştırın.Hamuru yağlanmış kare borcamda 160 derece fırında 23-30 dakika pişirin.Piştikten sonra soğumasını bekleyin.

Soğuduktan sonra kremayı çekmesi için kürdan ile delikler açın.Keki dilimleyerek kesin.

Süt,şeker ve kremayı karıştırarak kaynatıp soğutun.Kekin üzerine dökün.

Ayrı bir yerde krem şantiyi sütle hazırlayarak buzdolabına koyun.

Krem şanti biraz sertleştikten sonra sosu dökülmüş kekin üzerine bir spatula yardımıyla sürün.Krem şantiyi kekin her tarafına eşit bir şekilde dağıtılmasını sağlayın.

Hazır karamel sosunu krem şantinin üzerine sürün.

İstediğiniz şekilde süsleyerek servis yapabilirsiniz.



















Sosun hazırlanışı:





 Krem şantinin hazırlanışı:





                                       
                                      
                          

Hiç yorum yok: