26 Haziran 2016 Pazar

TAVUKLU MAKARNA

     Tavuk ve Makarnanın buluştuğu bir lezzet.İlk olarak denedim ve çok güzel oldu.Kısa zamanda hazırlanan denemeye değer bir tarif...


                      


Malzemeler:

500 gram bonfile tavuk eti
1 adet soğan
3 adet kırmızıbiber
3 adet yeşil biber
yarım paketten biraz fazla penne makarna
3 su bardağı süt
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi


Yapılışı:

Öncelikle jülyen doğranmış tavuk etini pişirin.Bir kenarda bekletin.

Tencereye 1-2 yemek kaşığı sıvıyağ koyun.Jülyen doğranmış biberleri ilave ederek pişirin.Soğanı ilave edin.Pişmiş tavuk etlerini ilave ederek karıştırın.

Kimyon,köri ve nane ilave edin.

Tencereye sütü katın. Penne makarnayı koyun ve karıştırın.

Makarnalar sütü çekene kadar iyice  pişirin.

Piştikten sonra rendelenmiş kaşar peynirini ilave edip karıştırın.

Sıcak olarak servis yapın.





















Hiç yorum yok: