9 Haziran 2016 Perşembe

PORSİYONLUK KİVİLİ PASTA


Bu pastaların görünümü ve tadı güzel olunca hemen paylaşmak istedim.Kesinlikle denemelisiniz...



Malzemeler:

Kek için:

3 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1/3 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya

Kreması  için:

1 paket süt kreması(200 ml)
1 paket krem şanti
yarım su bardağı süt

Kenarları ve üzeri için:

3-4 adet ince kesilmiş kivi
6-7 adet çilek
keki ıslatmak için az süt

Yapılışı:

Muffin kalıbını yağlayalım.

Yumurta ve şekeri 4-5 dakika mikserle çırpın.

Süt,vanilyayı ve yağı ilave edip 1-2 dakika daha çırpın.

Kalan malzemeyi ilave edip karıştırın.

Hamuru muffin kalıplarına bir parmak kalacak şekilde paylaştırın.

180 derece fırında pişirin.

Keki fırından çıkarın ve soğutun.

soğuyan kekleri ortadan ikiye kesin.

Kestiğiniz kekin alt kısmını tekrar kalıba yerleştirin.

Kekleri süt veya meyve suyuyla çok az ıslatın.

Kivileri ince ince dilimleyip ortasından ikiye kesin.

Kivileri kalıbın kenarlarına yerleştirin.

Krema,şanti ve sütü sertleşinceye kadar çırpın.

Kekleri ortalarına kremayı paylaştırın.

Kekin diğer parçalarını rondodan geçirip,kremanın üzerine kek parçalarıyla kaplayın.

Pastayı tepsisiyle birlikte 1-2 saat bekletin.

Soğuyan parçalar kolaylıkla kalıptan çıkıyor.



                            


                         













                         


Hiç yorum yok: