12 Aralık 2016 Pazartesi

CEVİZLİ HAŞHAŞLI ÇÖREK

Güzel bir çörek tarifini paylaşıyorum.Çok lezzetli ama biraz uğraştırıcı.Benim gibi Haşhaşı seviyorsanız hiç durmayın ve deneyin.Benden söylemesi...


Malzemeler:
  • yarım paket yaşmaya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un


İç Harcı için:

  • 500 gram haşhaş ezmesi
  • 2 çay bardağı dövülmüş ceviz
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı su


Yapılışı:

Öncelikle kaba yaşmaya,toz şeker ve ılık suyu ilave ederek mayayı eritin.Sonra diğer malzemeleri sırasıyla ekleyin.

Hamuru yoğurarak yumuşak bir hamur hazırlayın ve mayalanmasını bekleyin.

Mayalanan hamuru 4 parçaya ayırın ve merdane yardımıyla incelterek hamuru açın.

Haşhaş,ceviz,şeker,su ve yağı bir kapta karıştırın.

Açmış olduğunuz hamurların üzerine haşhaşlı karışımı sürün ve hamuru rulo haline getirin.

3 parmak kalınlığında dilimlere kesip yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin.

180 derece fırında kızarana dek pişirin.

Afiyet olsun.
























Hiç yorum yok: