Güzel bir çörek tarifini paylaşıyorum.Çok lezzetli ama biraz uğraştırıcı.Benim gibi Haşhaşı seviyorsanız hiç durmayın ve deneyin.Benden söylemesi...
Malzemeler:
- yarım paket yaşmaya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 su bardağı süt
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 su bardağı un
İç Harcı için:
- 500 gram haşhaş ezmesi
- 2 çay bardağı dövülmüş ceviz
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 2 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı su
Yapılışı:
Öncelikle kaba yaşmaya,toz şeker ve ılık suyu ilave ederek mayayı eritin.Sonra diğer malzemeleri sırasıyla ekleyin.
Hamuru yoğurarak yumuşak bir hamur hazırlayın ve mayalanmasını bekleyin.
Mayalanan hamuru 4 parçaya ayırın ve merdane yardımıyla incelterek hamuru açın.
Haşhaş,ceviz,şeker,su ve yağı bir kapta karıştırın.
Açmış olduğunuz hamurların üzerine haşhaşlı karışımı sürün ve hamuru rulo haline getirin.
3 parmak kalınlığında dilimlere kesip yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin.
180 derece fırında kızarana dek pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder