1 Aralık 2016 Perşembe

TEPSİDE İÇLİ KÖFTE

Çok kolay hazırlanabilen ,fazla zaman gerektirmeyen nefis bir tepside içli köfte tarifini paylaşıyorum.Yapmanızı tavsiye ederim.Şimdiden deneyenlere kolay gelsin.




Malzemeler:

Hamuru için:



  • 2,5 su bardağı ince bulgur
  • 2 adet haşlanmış patates
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı irmik
  • Yarım su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • sıvıyağ
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz


İç Harcı için:



  • 500 gram dana kıyma
  • 3 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Ceviz içi
Üzeri için:


  • 1 çay bardağı sıvıyağ


Yapılışı:


Geniş bir kaba irmik ve ince bulguru sıcak su ile ıslatın,şişmesini bekleyin.


Un,yumurta(1 tam,2 yumurta beyazı)karabiber,tuz,biber ve domates salçasını,kimyon,ezilmiş patatesleri ekleyip yoğurun.Hamuru biraz dinlendirin.(5-10 dakika)


İç harç için:

Ayrı bir tavaya sıvıyağ ve kıymaları ekleyip kavurmaya başlayın.(biraz su ekleyip kıymayı yumuşatın.)Yemeklik doğranmış soğanları ilave edip kavurmaya devam edin.Biber ve domates salçasını ilave edin.

Tepsiyi yağlayın.Hamurun yarısını tepsiye yayın.Üzerine iç harcı dağıtın.En üste bulgur hamurunun diğer parçasını yayın ve yağlayın.Sonra kare dilimleri halinde kesin.


Önceden ısıttığımız 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.


Afiyet olsun. 



















İç harcın koyulması:



Cevizin koyulması:






Hiç yorum yok: