22 Ocak 2017 Pazar

BALKABAKLI TATLI

Kışın kabak vazgeçilmezlerimdendir.Sık sık yapmaya çalışırım.Lezzetli bir tatlı...Tavsiye ederim.


Malzemeler:

  • 1 Kg Balkabağı
  • 2,5 su bardağı tozşeker
  • 1 çay bardağı ceviz


Yapılışı:

Temizlenmiş ve ince ince doğranmış kabakları,büyük ve yayvan bir tencereye koyun.

Üzerine şekerleri serpin ve 3-4 saat veya bir gece ağzı kapalı olarak bekletin.

Geceden bekletilen kabak su salacağı için pişirirken su koymaya gerek yok.

Geceden bekletilen kabak orta ateşte yumuşayana kadar pişirin.

Kabağın şerbetinin koyulaşması için 15-20 dakika da kapağı açık olarak pişirin.

Soğuduktan sonra balkabağını servis tabağına alın.

Üzerine dövülmüş ceviz serperek servis yapabilirsiniz.












Hiç yorum yok: