16 Ocak 2017 Pazartesi

LİMONLU CHEESECAKE



Limonlu Cheesecake...Harika Denemeye değer...




Malzemeler:

Taban için:

2 paket eti burçak
150 gram oda sıcaklığında tereyağ

Krema için:

500 gram labne peyniri
6 yemek kaşığı toz şeker
2,5 yemek kaşığı nişasta
100 ml krema
3 yumurta
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi

Limon sosu için:

2 limonun suyu
2 çay bardağı su
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı zerdeçal

Yapılışı:

Öncelikle bisküvileri rondoda çekin.Oda sıcaklığındaki tereyağını katıp,yoğurun.

Kelepçeli karışımın tabanına yayın.

Kremamız için;

Labne ve toz şekeri çırpma teliyle karıştırın.

Kremayı ekleyin.

Nişasta,vanilya, limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırın.

Yumurtayı ekleyip karıştırın.

Bisküvilerin üzerine karışımı dökün.

Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30-35 dakika pişirin.

Piştikten sonra fırın kapağını yarım açık bırakın.

İçinde yavaş yavaş soğusun.

Limon sosumuz için ;
sos malzemelerini karıştırıp kıvam alana kadar kısık ateşte devamlı karıştırarak pişirin.

Soğuduktan sonra kalıbın en üstüne sosu döküp düzeltin.

Bu şekilde buzdolabında 1 gece mutlaka bekletin.

İstediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.

















Hiç yorum yok: