Limonlu Cheesecake...Harika Denemeye değer...
Malzemeler:
Taban için:
2 paket eti burçak
150 gram oda sıcaklığında tereyağ
Krema için:
500 gram labne peyniri
6 yemek kaşığı toz şeker
2,5 yemek kaşığı nişasta
100 ml krema
3 yumurta
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
Limon sosu için:
2 limonun suyu
2 çay bardağı su
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı zerdeçal
Yapılışı:
Öncelikle bisküvileri rondoda çekin.Oda sıcaklığındaki tereyağını katıp,yoğurun.
Kelepçeli karışımın tabanına yayın.
Kremamız için;
Labne ve toz şekeri çırpma teliyle karıştırın.
Kremayı ekleyin.
Nişasta,vanilya, limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırın.
Yumurtayı ekleyip karıştırın.
Bisküvilerin üzerine karışımı dökün.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
Piştikten sonra fırın kapağını yarım açık bırakın.
İçinde yavaş yavaş soğusun.
Limon sosumuz için ;
sos malzemelerini karıştırıp kıvam alana kadar kısık ateşte devamlı karıştırarak pişirin.
Soğuduktan sonra kalıbın en üstüne sosu döküp düzeltin.
Bu şekilde buzdolabında 1 gece mutlaka bekletin.
İstediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder