Çok lezzetli börek...
Malzemeler:
3 yufka
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
İç harcı için:
400 gram kıyma
1 adet yeşil biber
1 adet kapya biber
1 adet soğan
1 çay bardağı su
tuz,karabiber,kimyon
Yapılışı:
Önce iç harcı hazırlayın.
Kıymanın içine küçük doğranmış kapya biber,yeşil biber ve soğanı koyun.
Suyu ekleyin.
Baharatları ilave edin.
İyice karıştırın.
Bir kenarda bekletin.
Ayrı bir yerde böreğin sosu için;
Sıvıyağ,süt,yoğurt,yumurtayı ve kabartma tozunu iyice çırpın.
Yağlanmış tepsiye yufkalardan bir tanesini kenarlardan sarkacak şekilde yerleştirin.
Sosunu sürün.
İkinci yufkayı yerleştirin.Kenarlardan sarkan yufkayı içe katlayın.Bütün aralara sosu sürün.
Üçüncü yufkayı yerleştirin.Kenarlardan sarkan yufkayı içe katlayın.Bütün aralara sosu sürün.
En son ilk yufkayı kenardan sarkacak şekilde bıraktığımız yufkayı katlayın.
Hazırladığımız kıymalı harcı yufkanın her tarafına elinizle yayın.boşluk kalmasın.
180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
Piştikten sonra 5-10 dakika soğuduktan sonra rulo şeklinde katlayın.
Dilimleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder