4 Mayıs 2017 Perşembe

TAS KEBABI


Akşam yemeği için en ideal yemek...


Malzemeler:

  • 1 kilo dana kuşbaşı et
Sosu için:
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Kimyon,kekik,tuz

Yapılışı:

Bir tencereye etleri koyun.

Etleri kendi suyuyla pişirin.Kendi suyu az kalıncaya kadar ağır ateşte pişirin.

1 su bardağı sıcak su ilave edin.

Ağır ateşte pişirmeye devam edin.

Ayrı bir tavada sosu için ;

Bir miktar sıvıyağ ilave edin.

İnce kıydığınız soğanları ilave ederek pişirin.

Salçaları ve baharatları da ilave edin.pişsin.

Pişen etlerin içinden biraz su alıp,salçaların olduğu yere su ilavesi yapın.Karıştırın.


Sosu tenceredeki etlerin üzerine dökün ve karıştırın.

5-10 dakika daha pişirdikten sonra ocağı kapatın.

Afiyet olsun.

























Hiç yorum yok: