25 Mayıs 2017 Perşembe

ÇİKOLATALI PARFE

Çok pratik ve lezzetli bir parfe tarifi...Denemekte geç kalmayın...Bu tarifi paçika'nın mutfağından aldım.





Malzemeler:

  • 1 paket kremşanti(2 poşet)
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 paket çikolatalı luppo (8 adet)
  • 1 paket çikolata kaplı milka bisküvi
  • 2 paket albeni tane tane


Üzeri için:

  • 100 ml krema
  • 100 gram sütlü-bitter çikolata


Yapılışı:

Öncelikle büyük bir kasede krem şantiye,sütü ekleyerek çırpın.

Çikolatalı luppo'yu ve çikolata kaplı bisküviyi küçük parçalara kesin.Kestiğiniz parçaların hepsini krem şantinin olduğu kaseye boşaltın.Albeni tane taneleri de ekleyin.Hepsini kaşık yardımıyla karıştırın.

Streç film serdiğiniz oluklu tart kalıbına karışımı dökün.

Buzlukta en az 2-3 saat dinlendirin.

Üzeri için:Kremayı ısıtın.Sütlü ve bitter çikolataları ekleyin ve karıştırın.Çikolata parçaları eridikten sonra altını kapatın.Bir kenarda soğumaya bırakın.

Buzluktan aldıktan sonra parfeyi ters çevirerek servis tabağına alın.Üzerine soğumuş sosu dökerek istediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun.





















Hiç yorum yok: