11 Haziran 2017 Pazar

PEYNİRLİ SANDAL BÖREK




Bir börek tarifi daha...


Malzemeler: 
(24 adet için)

  • 4 adet yufka


Sos için:

  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • 1 paket kabartma tozu


İçi İçin:

  • 350-400 gram peynir
  • Maydanoz


Süslemek için:

  •  Domates
  •  Sivribiber


Üzeri için:

  • 2 adet yumurta sarısı


Yapılışı:

Öncelikle sos hazırlayın.


İç malzeme için beyaz peyniri ve doğranmış maydanozu karıştırın.

Derin bir kaba sıyağ,süt,su ve kabartma tozunu çırpın.

Yufkayı tezgaha serin.

Üzerine sosu gezdirin.

yufkayı 6 üçgene bölün.

Üçgenlerden bir tanesini alıp,geniş kısmından başlayarak,yufkanın üçte ikisini sarın.

Sardığınız rulonun kenarlarından tutarak birleştirin.

Dışta kalan yufkanın sivri kısmını içeri doğru alarak tabana kapatın.

Bütün parçalara aynı işlemi uygulayın.

Üzerine yumurta sarısını sürdükten sonra sandalların içerisine peynirli harcı koyun.

Üzerine istediğiniz şekilde süsleyin.

180-200 derece fırında 30-35 dakika pişirin.

Afiyet Olsun.





















Hiç yorum yok: