19 Haziran 2017 Pazartesi

KARNIYARIK YEMEĞİ

Lezzetli bir Patlıcan yemeği...

Malzemeler:

  • 7-8 tane küçük boy patlıcan


İç Malzemesi:

  • 300-350 gram kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 yemek kaşığı  biber salçası
  • Tuz,karabiber,pulbiber


Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı su



YAPILIŞI:

Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda 15-20 dakika bekletin.

Patlıcanları yıkayıp suyunu sıkın ve kurulayın.

Sıvıyağda patlıcanları kızartın.

Borcama alın.

İçi için:

Kıymayı ilave edin.Pişirin.

İnce ince doğranmış soğanları,yeşil biberleri sıvıyağda pembeleşene kadar kavurun.

Domatesleri ve salçaları ilave edin.Pişirin.

Sonra karabiberi,pulbiberi ve tuzu ilave edin.

Patlıcanların orta kısmını açarak kıymalı harç ile doldurun.

Sosu için:

Kaseye suyu ve salçayı koyup iyice karıştırın.

Patlıcanların olduğu borcama sosu dökün.

Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzerleri kızarana dek yaklaşık 15-20 dakika pişirin.

İstediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun.


















Hiç yorum yok: