7 Temmuz 2017 Cuma

ÇİKOLATA SOSLU ETİMEK TATLISI




  • 16 tane tuzsuz etimek


Şerbeti için:

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su


Muhallebisi için:

  • 1 litre süt
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 6 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası


üzeri için:

  • 1 paket hazır çikolata sosu
  • 2,5 su bardağı süt

Yapılışı:

ilk olarak şerbeti hazırlayalım.

Su ve şekeri yaklaşık 10 dakika kadar kaynatın ve daha sıcakken borcama dizdiğimiz etimeklerin üzerine dökelim.10 dakika kadar şerbetin çekmesini bekleyelim.

Muhallebi için bütün malzemeleri geniş bir tencereye alıp karıştırarak kaynatalım.göz göz olmaya başlayınca ocaktan alalım.Muhallebi kıvamında olsun.

5-10 dakika dinlendirip etimeklerin üzerine yayalım.

Daha sonra çikolatalı sosu paketin arkasındaki tarife göre hazırlayın.

Bunun için öncelikle sütü tencereye boşaltın.Üzerine toz karışımı ilave edin.

Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.Kaynamaya başladıktan 2-3 dakika sonra ateşten alın.kabuk tutmasını engellemek için arada karıştırarak soğutun.

Soğumuş olan muhallebinin üzerine  çikolata sosunu dökün.

istediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun.
















Hiç yorum yok: