Malzemeler:
- 1 paket makarna
- Yeterince su ve tuz
- 1 su bardağı kaşar rendesi(makarna haşlandıktan sonra içine kullanılacak.)
- 1 yumurta
Üzeri için:
- 1,5 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Beşamel sosu için:
- 3-4 yemek kaşığı tereyağ
- 4 yemek kaşığı un
- 3,5 su bardağı süt
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
Geniş bir tencereye makarnaları hazırlamak için su ve tuz koyup kaynatın.
Makarnaları suda yumuşayana kadar haşlayın.
Haşlanan makarnaların suyunu süzün.
Beşamel sos için yağı tencerede eritin ve unla birlikte rengi dönüp,kokusu çıkana kadar kavurun.
Sütü azar azar çırparak katın.Topaklanmamasına dikkat edin.
Beşamel sosun yarısını üstü için ayırın.
Kalan beşamel sosu,makarnayı , 1 su bardağı kaşar peyniri rendesini ve yumurtayı bir kapta karıştırın.
Karışımı kare borcama boşaltın ve düzeltin.
Üzerine kalan beşamel sosu dökün ve makarnanın her tarafına gezdirin.
1 buçuk su bardağı kaşar peyniri rendesini makarnanın her tarafına eşit gelecek şekilde serpin.
180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder