6 Ağustos 2017 Pazar

KABAKLI SANDAL SEFASI

Yaz aylarında kolayca yapabileceğiniz bir tarif...




Malzemeler:

4 adet orta boy kabak
150 gram beyaz peynir
150 gram kaşar peyniri
1 adet yumurta
1 tutam dereotu-maydanoz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
bir tutam tuz

YAPILIŞI:

Kabakların baş kısımlarını kesin.Ortadan ikiye kesin.Kayık şeklinde içlerini kaşk yardımı ile çıkartın.Kabakları sıcak su içine koyun.Üzerine tuz serpiştirip,15 dakika yumuşayana kadar haşlayın.

Diğer taraftan büyükçe bir kaseye kaşar peynirini rendeleyin.Beyaz peyniri ekleyin.Üzerine yumurtayı kırın.Ardından 1 tutam dereoto-maydanozu ekleyip,iyice karıştırın.

Haşlanan kabakları fırın kabına alın.Kabakların içlerini peynirli karışımı paylaştırın.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana dek 15-20 dakika pişirin.

Afiyet olsun.











Hiç yorum yok: