Malzemeler:
- 3 adet yufka
Sosu için:
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet yumurta
- yarım çay bardağı su
İç Harç için:
- Beyaz peynir
- bir tutam maydanoz
- karabiber,tuz,kekik
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- susam
YAPILIŞI:
Derin bir kasenin içine yumurta,süt,zeytinyağı,ve suyu koyalım.iyice çırpın.
İç harç için peyniri,maydanozları ve baharatları ekleyip karıştırın.
Yufkanın bir tanesini tezgaha serin.
Yufkanın her tarafına sostan sürün.
Birinci yufkanın üzerine ikinci yufkayı serin ve her tarafına sostan sürün.
Üçüncü yufkayı da ikinci yufkanın üzerine serin ve sostan her tarafına sürün.
İç harcımızı yufkanın her tarafına eşit bir şekilde güzelce yayın.
Yan taraflarından hafifçe içeriye katlayıp,önce bizden taraf olan kısmı sıkı bir şekilde rulo yaparak ortaya getirin.
Sonra karşısını sıkı bir şekilde rulo yaparak ortaya getirin.
İki rulonun birleşme kısmını uzunlamasına bıçakla kesin.
Ruloları birbirinden ayırın.
Her bir ruloyu üçgen olacak şekilde dilimleyin.
Börekleri tepsiye dizin.
Yumurta sarısı ve sıvıyağı karıştırıp böreklerin üzerine sürüp susamı serpin.
Derin dondurucuda 2-3 saat dinlendirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder