9 Ağustos 2017 Çarşamba

KUŞ YUVASI BÖREĞİ


Görüntüsü ve tadı güzel olan bir börek tarifi daha...



Malzemeler:

2 adet yufka

Sosu için:

1 çay bardağı süt
yarım çay bardağı sıvıyağ

İç malzeme için:

kıyma
soğan

Yapılışı:

Böreğin sosu için:

Süt ve sıvıyağı karıştırın.

Yufkalardan birini tezgaha serin.

Yufkaları üçgen seklinde dört parçaya kesin.

Parcalardan birini alın.Üzerine sütlü karışımı sürün.

Oklavayı yufkanın geniş kenarına koyun.Yufkanın ucundan başlayarak rulo şeklinde sarın.

Oklava içindeyken yufkayı her iki taraftan büzdürün.

Oklavayı yavaşça çıkarın.

Yufkanın uçlarını birleştirin,açıkta kalan yufkanın uç kısmını içe atıp,kürdan ile tutturun.

Diğer yufka parçalarına da aynı işlemi uygulayın.

Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.

Böreklerin kenarlarına yumurta sarısı sürün.

180 derece fırında pişirin.

Pişrikten sonra kürdanları çıkarıp servis yapın.



















Hiç yorum yok: