3 Temmuz 2017 Pazartesi

TAHİNLİ CEVİZLİ BÜKME ÇÖREK

Harika bir çörek tarifi sizlerle...Muhakkak denemelisiniz...



Malzemeler:


  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 4,5-5 su bardağı kadar  un


İç harcı için:


  • 1,5 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı ceviz


YAPILIŞI:

Çukur bir kaba mayayı,tozşeker ve ılınmış sütü hepsini birlikte karıştırın.Sonra geri kalan yoğurt,zeytinyağı,yumurta,tuz sırasıyla ekleyip karıştırın.

En son elenmiş unu ilave ederek yoğurun.Yumuşak bir hamur elde edin.

Hamurun üzerini kapatarak ılık bir yerde 40 dakika  mayalanmaya bırakın.

Mayalanan hamuru 6 eşit parçaya bölün.

Hamurları ikişer gruplar halinde,servis tabağı büyüklüğünde mümkün olduğunca dikdörtgen şeklinde,yarım cm.kalınlığında açın.

ilk hamurun üzerine tahin-şeker karışımından sürün.Cevizi serpin.ikinci hamuru üzerine serin.

ikincinin üzerine de tahinli-şeker karışımını sürün.Cevizi serpin.Hamuru zarf şeklinde katlayın.

Diğer hamur gruplarına da aynı işlemi yapın.

20 dakika dinlendirip,altını ve üstünü hafifçe unlayıp,merdaneyle 7-8 mm.kalınlığında açın.

Hamuru 6 veya 8 parçaya,4 cm.şeritler halinde kesin.

Her şeriti bir ucundan tutup kıvırın,uzatın ve kendi etrafında dolayın.Uç kısmını alta saklayın.

Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.

Üzerine hafifçe bastırın.Üzerlerine zeytinyağı sürün.1 saat kadar tepsi mayasının gelmesi için bekletin.

Mayalanan çörekleri 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.



























Hiç yorum yok: