Malzemeler:
- 4 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 4 çorba kaşığı kakao
- 1 su bardağı+1 çorba kaşığı un
- 1 paket vanilya
- yarım paket kabartma tozu
Kekleri ıslatmak için:
- 1 çay bardağı süt
iç dolgusu:
- 2 paket krem şanti
- 2 su bardağı süt
- 6 çorba kaşığı hindistan cevizi
- 1 çay bardağı damla çikolata
Üzeri için:
- 1 paket çikolata sosu
YAPILIŞI:
Bir kaba yumurta,süt,sıvıyağı ve şekeri koyup iyice karıştırın.un ,vanilya,kabartma tozu ve kakaoyu ekleyin.
İyice karıştırın.
Yağlanmış 25 cm kelepçeli kalıba keki dökün.
önceden ısıtılmış180 derece fırında 30 dakika pişirip kürdan yardımıyla kontrol edin.
Bu arada krem şanti ve sütü karıştırın. hazırladığınız karışıma hindistancevizini karıştırarak buzdolabında dinlendirin.
Çikolata sosunu hazırlayıp soğumaya bırakın.
Kekler soğuduktan sonra iki eşit parçaya ayırın.
Yuvarlak bir salata kasesini streçle kaplayın.
Üst keki kasenin içine yerleştirin ve yarım çay bardağı sütle ıslatın.
Krem şantinin içine 1 çay bardağı damla çikolata koyup karıştırın ve kekin içini krem şantiyle doldurun.
Üzerine diğer yarım çay bardağı sütle ıslattığınız keki kapatın ve 4-5 saat dinlendirin.
Pastayı servis tabağına ters çevirip üzerine soğutulmuş çikolata sosunu dökelim.
Pastayı bir gece dinlendirin.
İstediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder