26 Mayıs 2018 Cumartesi

PAÇANGA BÖREĞİ

Fazla zaman harcamadan kolaylıkla hazırlayabileceğiniz lezzetli bir börek tarifi...



Malzemeler:

  • 3 yufka
  • 3-4 adet yeşil biber
  • 3-4 adet kapya kırmızı biber
  • 3 domates
  • 100 gram kaşar peyniri
  • 100 gram pastırma
İç sos :

  • 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
  • yarım çay bardağı sıvıyağ
  • yarım çay bardağı su

Kızartmak için;
  • sıvıyağ

Yapılışı:

İlk önce paçanga böreğinin ilk harcını hazırlayın.

Bir tencerede küçük doğranmış yeşil -kırmızı biberleri ve çekirdekleri çıkarılmış domatesleri 5 dakika kadar soteleyin.

Bir kenarda soğutun.

Derin bir kaseye eritilmiş tereyağı,sıvıyağ ve suyu karıştırın.

Yufkalardan bir tanesini tezgaha serin.Yufkanın yarısına kadar sostan dökün ve yufkanın diğer yarısını üzerine kapatıp sostan dökün.

Yufkayı 4 üçgen parçaya ayırın.

Her bir üçgen parçanın geniş kenarına  iç harçtan koyun.

Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın.

Rendelenmiş kaşar peynirini harcın üzerine koyun.

Pastırma dilimlerini yerleştirin.

Börekleri geniş bir şekilde sarın.

Bol sıvıyağda kızartın.

Afiyet olsun.













Hiç yorum yok: