20 Mayıs 2018 Pazar

PORSİYONLUK MUHALLEBİLİ KEMAL PAŞA TATLISI


Hafif bir tatlı.Kısa sürede hazırlanabilen bu tatlıyı denemenizi tavsiye ederim.






Malzemeler:


  • 1 paket kemalpaşa tatlısı
  • 3,5 su bardağı su
  • 3,5 su bardağı tozşeker
Muhallebisi için:

  • 1 litre süt
  • 1,5 çay bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
Yapılışı:

Öncelikle şerbeti hazırlayın.

Bir tencereye suyu ve toz şekeri koyun.

Şerbeti kaynamaya bırakın.10 dakika kaynasın.

Kaynayan şerbetin içine kemalpaşa tatlılarını koyun.

Sık sık karıştırın.Kemalpaşalar şerbeti çeksin.

Şerbeti çeken kemalpaşa tatlılarını güveç e 3'li olarak koyun.

Diğer taraftan muhallebi için;

Tencereye sütü dökün.

 Tozşeker, un ve nişasta yı koyun.Koyu bir kıvam alana kadar pişirin.Altını kapatın.

 Vanilya yı ekleyin.

Muhallebiyi güveçteki kemalpaşa tatlılarının üzerine dökün.Üzerlerini düzeltin.

Tatlıyı dolapta 3-4 saat bekletin.

Daha sonra tatlıyı buzdolabından çıkarıp tabağa ters çevirin.

istediğiniz şekilde servis yapabilirsiniz.

(6 adet güveç için 18 tane kemalpaşa tatlısı kullandım.Geriye kalan kemalpaşa tatlılarını afiyetle yedik.)

Afiyet olsun.















Hiç yorum yok: