3 Ekim 2018 Çarşamba

AŞURE

Hayırlı bereketli olsun. Aşure yapmak isteyenler için kolay bir tarif...

Malzemeler:

3 su bardağı haşlanmış aşurelik buğday
yarım çay bardağı pirinç
1,5 su bardağı haşlanmış nohut
1,5 su bardağı haşlanmış fasulye
1,5 su bardağı kuru kayısı
1,5 su bardağı kuru üzüm
4 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı karanfil suyu
1 su bardağı sıcak süt
1 fiske tuz
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 tane yeşil elma
1 su bardağı fındık

Üzeri için:

fındık 
ceviz
dolmalık fıstık
tarçın
hindistan cevizi
yeşil fıstık

Yapılışı:

Öncelikle ayrı kaplarda buğdayı, nohut ve fasulyeyi akşamdan ıslatın.

Ertesi gün ayrı tencerelerde haşlayın.

Büyük bir tencereye haşlanmış buğdayı koyun.7 su bardağı sıcak su ilave edin.

pirinci yıkayıp tencereye koyun.

haşlanmış nohut ve fasulyeyi koyun.

küp doğranmış yeşil elmayı ilave edin.

küp küp doğranmış ve sıcak suda bekletilmiş kuru kayısıyı ve kuruüzümü ilave edin.


şekerini katın. (az şekerli isterseniz 3 su bardağı kullanabilirsiniz.)

ağır ateşte aşure özleşip kıvam alana dek arada bir karıştırarak kaynatın.

10-15 dakika bu şekilde pişirin.

sütü ilave edin.

10 adet karanfili cezvede suyla haşlayın.bunun suyunu kullanın.

Aşureyi ateşten almadan önce 5-10dk önce 1 çorba kaşığı nişastayı su ile ezerek ilave edin.

Aşureyi sürekli karıştırmaya dikkat edin.

Aşure özdeşleşip kıvam aldıktan sonra ateşten alın.(40 dakika )

içine fındıkları ilave ederek aşureyi kaselere boşaltın.

üzerine tarçın,nar taeleri,fındık,badem,fıstık,kuşüzümü serpip sıcak veya soğuk servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.














Hiç yorum yok: