Malzemeler:
İç harcı için:
300-400 gram kıyma
1 adet kuru soğan
karabiber,kırmızıbiber,tuz
2 adet yufka
1,5 çay bardağı su
5 yemek kaşığı sıvıyağ
Üzerine:
sarımsaklı yoğurt
Sosu için:
2 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı pulbiber
Yapılışı:
İlk olarak iç harcı hazırlayın.
Bir tavada kıymayı biraz kavurun.
Küçük doğranmış soğanları ,kıymanın içine ekleyin.
Birlikte biraz daha kavrulsun.
Ocağı kapatın.
Baharatları ve tuzu ekleyin.
Yufkaları 8 e bölün.
Her yufka parçasına su ve yağ karışımından sürün.
İç harcı yufkanın geniş tarafına koyup rulo şeklinde sarın.(gül böreği şeklinde)
Tepsiye yerleştirin.
Yufkaların üzerine su ve yağ karışımından sürün.
180 derece fırında pişirin.
Servis tabağına alın ve üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.
Tereyağını tavaya alın ve pulbiberi hafif yakıp pişmiş yufkaların üzerine gezdirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder