2 Kasım 2018 Cuma

Kol böreği


Malzemeler:

3 adet yufka
300-400  gram kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet patates rendesi
1 adet havuç rendesi
tuz,karabiber

Sosu için:

2 adet yumurta
1,5  şişe soda
1 çay bardağı sıvıyağ

Hazırlanışı:

Kıymayı tavaya alıp suyunu çekene kadar kavurun.

Suyunu çekince patatesi,havucu ve soğanları ekleyin.

Kıyma kavrulunca baharatlarını ekleyin ve ocaktan alın.

Sos malzemelerini karıştırın.

Bir kasede yumurta,soda ve sıvıyağı karıştırın.

1 adet yufkayı ikiye bölün ve sostan her tarafına yayın.

Soğuyan harçtan yufkanın uzun kenarına  koyup incecik rulo yapın.

Tepsinin ortasına gül böreği şeklinde sarın.

Diğer yufkaları da aynı şekilde yufkanın etrafına yerleştirin.

kalan sosu yufkaların üzerine döküp 180 derece fırında pişirin.

Afiyet olsun.
















Hiç yorum yok: