18 Kasım 2018 Pazar

Kokostar kurabiye

Malzemeler:

250 gram tereyağ
2 yumurta (birinin akı iç malzemeye eklenecek.)
2 kahve fincanı pudra şekeri
1 kahve fincanı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3-3,5 su bardağı un

İç Malzeme:

2 Su bardağı hindistan cevizi
2 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta akı(hamur malzemesinden aldığımız)

Üst Süsleme için:

1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı nişasta

YAPILIŞI:

Un Hariç tüm hamur malzemesini yoğurun.Sonra unu ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin.

İç malzeme için:Ayrı bir kapta hindistan cevizini,pudra şekerini ve yumurta akını karıştırın.

Hamurdan küçük parçalar alarak yuvarlayın.
Hamurun içine iç malzemeyi kaşık yardımıyla koyun.180 derece fırında pişirin.

Üst süsleme için;tencerede hepsini pişirin.soğuduktan sonra süslemesini istediğiniz gibi yapın.

Afiyet olsun.












Hiç yorum yok: