250 gram tereyağ
2 yumurta (birinin akı iç malzemeye eklenecek.)
2 kahve fincanı pudra şekeri
1 kahve fincanı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3-3,5 su bardağı un
İç Malzeme:
2 Su bardağı hindistan cevizi
2 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta akı(hamur malzemesinden aldığımız)
Üst Süsleme için:
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı nişasta
YAPILIŞI:
Un Hariç tüm hamur malzemesini yoğurun.Sonra unu ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin.
İç malzeme için:Ayrı bir kapta hindistan cevizini,pudra şekerini ve yumurta akını karıştırın.
Hamurdan küçük parçalar alarak yuvarlayın.
Hamurun içine iç malzemeyi kaşık yardımıyla koyun.180 derece fırında pişirin.
Üst süsleme için;tencerede hepsini pişirin.soğuduktan sonra süslemesini istediğiniz gibi yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder