Tam kıvamında bir Ayva tatlısı için mutlaka kaydedin...
Malzemeler:
3 tane ayva
12 yemek kaşığı toz şeker
1 adet çubuk tarçın
3 su bardağı ev yapımı vişne suyu
dondurulmuş vişne
1 çay bardağı süt
1 paket krem şanti
Yapılışı:
Öncelikle ayvaları ikiye kesip çekirdeklerini çıkarıp ayvaları soyun.
Soyduğunuz ayvaları geniş bir kabın içinde, limonlu suda kararmaması için bekletin.Soyma işlemi bittikten sonra yayvan bir tencereye ayvaları dizin.
Ayva çekirdeklerini ve çubuk tarçını tencerenin içine koyun.
Ayvaların üzerine her ayvanın üzerine gelecek şekilde 2'şer yemek kaşığı toz şeker koyun.
Vişne suyunu ilave edin.
Ayvaların ortalarına vişne tanelerini yerleştirin.
Önce yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşe alıp ağır ağır pişmesini bekliyoruz.(Toplamda birbuçuk saatte pişti.)
Ayvalar piştikten sonra servis tabağına alarak soğumasını bekleyin.
Krem şanti için;
sütü ve krem şantiye çırpın ve buzdolabına koyun.
Soğuyan ayvaların boşluk kısımlarına krem şantiyi koyun ve istediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder